Tredje helga i februar. Det er gnistreføre og 15-18 blå. Det var nesten som sola varmet. Perfekt for isfiske, litt kaldt for overnatting i lavvo som opprinnelig planlagt.

Lørdag ankommer jeg kl 0950 og føler jeg er en knallhard og ivrig turmann, helt til jeg ser det er syv biler der allerede smiley . Oppe ved vannet ser jeg sågar der er noen som ligger i lavvo og noen i telt innerst i vannet. Mitt selvbildet blir litt justert, dette er tross alt bare en liten formiddagstur ikke noen ekspedisjon.

Jeg finner en plass som ser høvelig ut. En plass et lite drama har utspilt seg tidligere på dagen.

Rypefjær og blod overalt, med vingespor. Sannsynligvis er det hønsehauken som har slått til. Dette fikk jeg også bekreftet senere da jeg fikk se tilsvarende drama nedover fjellsiden. Rypa stupte med hauken hakk i hel helt ned til isen og så forsvant de inn i skogen.

Jeg fisket og kosa meg og hadde mange napp. Men desverre var det ingen som ville ta turen opp for å hilse på.

Isfiske på 15-20meter med blinkende lyslokker.

Seek and fish metoden. Hull på hull på rekke og rad. Det nappet i alle hull.

Undertegnede , dypt konsentrert og veldig godt innpakket i klær.

Lørdagen dabbet av og jeg lusket meg hjem med uforettet sak. Jeg måtte nesten tilbake snart.

Søndag.

Søndagen fikk jeg med den erfarne isfiskeren mr. Davidsen. Han gikk rett på sak og fikk nesten fisk med en gang.

Fisken er faktisk ganske stor, men pga mr.Davidsens høyde virker den bare litt liten.

Et litt mere korrekt angivelse av den fine størrelsen på fangsten. Nok en nydelig, knallkald dag på isen. Perfekt om man bare kler seg riktig.

Takk for turen ! Vi kommer tilbake!