Det ble april og klart for innspurten av årets godt planlagte vintertur.
Som vanlig ble naturens iboende faenskap i ganske stor grad påvirkende av utfallet for turen.
TC skulle etter planen lande på Tromsø lufthavn torsdagen. Men flyet lettet aldri pga vulkanen på Island. Tenke seg til… all flytrafikk stopper opp. Det ble således en trasig start siden stjerna ikke dukket opp, men engelssettermentaliteten bråstartet da AJ dukket opp grytidlig fredags morgen.

Etter en lengre kjøretur ble det omlast til scooter. Vi skulle langt av gårde denne gangen!
Bilder over og under av AJ.

Vi sitter i ei boble etter en scooter og venter på å slippe ut.

Omsider etter langt og lenge kunne vi spenne på oss ski og pulk. Alle hadde skifeller, noe jeg bare hadde hørt rykter om inntill denne dagen. Det ble gjort klart at denne var lurt å bruke, så skifeller av typen kort ble panikkkjøpt inn på vei til destinasjon. Irv og undertegnete var reddet.

Med 40 kgs pulk og minimal skitrening brukte vi dobbelt så lang tid som anvist. Vi ble da så glad ved ankomst:

Foto: AJ.
Det blir mye oppakning når man har med pokerbord og et kg sjetonger. Men må man så må man…
Det må også nevnes at AJ holdt på å sette ny rekord i opplevelse av naturens iboende faenskap da han oppdaget at nøklene var borte etter 3 timers gange. Han snudde for å lete mens formann Jenssen og meg skulle rigge leir. Men heldigvis kom en spreking hengende etter en vorster med nøklene. Han fant de ved scooterslippet smiley
Ved ankomst ble det ikke så mye fiske, men rigging av leir, poker, haregryte og øll
Irving med literskarhuen. Han hadde ikke hjerte til å knerte den denne gangen heller.
Dagen derpå opplever vi verdens beste vintervær. Sol og vindstille. Varmegrader. Vi ble tulsende rundt på isen med en øl i handa uten å se eller få noe som helst av fisk. Fisken var ikke tilstedet…

Noen ganger er det litt kjedelig å ikke få fisk men under slike forhold blir det bare en bagatell.

Etter denne knall dagen ble det null fangst, litt trasig da det stod fiskesuppe på menyen. Men vår nye turkamerat AJ har muligens vært på tur før. Han hadde med fisk , og SUSHI. Dette var turens merkeligste øyeblikk. Selv ikke de ufattelige gode pokerhåndene skapt av innslag med 6jokere kunne slå øyeblikket da AJ satt og spiste sushi.
Uansett, godt var det.

Etter en ny dagen derpå ble det fangst på sniken til AJ. Turen ble dermed komplett. Den nydeligste rør ble dratt opp og sluppet ut igjen.

Sniken måtte hakkes løs.
Verdens flotteste fisk. Denne heter Rosa, jeg hadde sett den i hullet dagen før.

Retur gikk uten skifeller for min del, og turen ned var bare artig for min del. Jeg lå et stykke foran de andre i løypa sa jeg hørte ikke all klaginga smiley

Dette var en kanontur jeg håper blir årviss! Takker Irving og Arne (AJ) samt fjellguiden for transporten. Neste år er TC med.