Det er juni, Formannen er i Orkla og kaster bort tiden sin.
Undertegnede og AJ stikker innenlands til Radarelva med full opppakning + 2 stykker bellybåter. Noe nytt for meg. Jeg var spent, litt skeptisk og veldig forventningsfull.

Ankomstkvelden bød på vind og litt regn så Scotten ble liggende i røret med AJ og Bob Bart drakk etpar øl og brandt et vellykket bål med en koselig prat. Jeg hadde bært med meg ett kilo pokersjetonger vi glemte å bruke. En liten skandale.

Dagen derpå var fin, vi dristet oss utpå.
Etter etpar timers fiske løsnet det for AJ. Den ene etter den andre av steikfiskstørrelseharr ble fanget med CR ble utført etter riktig eitikette.
Det begynnte å bli mentalt slitsomt å høre AJ kauke TO… TRE … FIRE osv. Jeg mener han var oppe i TI… når jeg omsider klarte å lure en tamp oppi håven. Da hadde vi måttet bytte bellybåt siden jeg hadde fått en lekkasje i vaderne og var god, våt og kjølig i skrittet.

Min harr nr EN.

Umiddelbart etter min harr nummer en skiftet jeg taktikk. Jeg ville ha ørret. TOLV… hørte jeg AJ rope et stykke borte. Jeg skulle fiske med streamer. Ørekyte imitasjon. Jeg skulle lure storørret med imitasjon av dens naturlige byttedyr. Så etter en time med denne taktikken fikk jeg et tungt hugg. FJORTEN… hørte jeg der borte. Dette måtte være storingen tenkte jeg og puls, adrenalin og muskelspasmer gikk amok. Endelig en fin fisk på! Det gikk 30 sekunder og de store utrasene uteble, er det bare en storharr, tenkte jeg. Whatever. Så så jeg fisken, den store ryggfinna manglet. Pulsen og alt det der andre gikk amok igjen. AJ kom til og fikk tatt bilder. Jeg håvet i min 20 kroners rema1000 håv, fisken vendte seg en gang og var på vei ut. Ny håv er bestillt! AJ overrekte meg sin håv, fisk oppi.

Den veide ca ett kilo. Foto: AJ

Jeg ble svært glad over å ha endelig fått ordentlig relevant fangst 🙂 Foto AJ

CR. En så fin fisk kakker man bare ikke. Foto AJ

Etter dette ble det noen harr på priceps.