Presset ble for stort i helga.
Det var meldt plussgrader. Men det må ha vært det eneste positive, men det var nok i massevis. Søndag morgen tidlig, inn i bilen og av gårde. Det blåste orkan i kastene, sluddet og regnet om en annen, men det var PLUSS grader og vi skulle fiske!

Da vi kom fram til fjordhølet vi hadde satt oss som mål. Var vi først AJ og meg. I tillegg stilnet det av og det var nesten så vi kastet skygge. Hadde vi kastet skygge tror jeg vi hadde lagt til fjells for da hadde klekkingene startet i godværet.

Jeg hadde med meg et klenodium av et stang. Ei splitcanestang min bestefar kjøpte brukt i 1963 av daværende AS Sydvaranger direktør Linbo Hansen. Høgård Konkuranse E heter den. Dette var nytt for meg og kastene var så som så, men jeg fikk ut flua og fisk på hvert kast. Sesongen var IKKE over. Lykkelige fikk vi den ene fisken etter den andre og jublet som besatt hver gang de tok våre kreative fluer.

Foto: Arne Johan D J.

Vi bedrev CR da fisken var så liten at jeg tror ikke jeg hadde klart å filetere de. Helstekt fisk kunne være et alternativ men jeg er ikke helt der ennå.

Dette er ekte lykke folkens!

Etter hvert kom formannen og T&T så det ble riktig så trivelig. Det er godt og vite det er flere med samme lidelse. Fluefiske er en sykdom og en velsignelse på samme tid.

Og jeg fikk etterhvert en liten leksjon i hvordan kaste med splitcane. Det er faktisk mulig, jeg har bare svært langt fram. Kanskje prøver jeg meg i nattens mulm og mørke. Her kreves mye trening.